Bike routes IN Trakai

All routes in Trakai:

(for the routes between Vilnius and Trakai see the other article)


Route around Trakai 1 ‘blue signs’ / Maršrutas „Aplink Skaistį“

Booklet describing two parts of it:

Varnikiai recognition path (East of Trakai)

VTIC_varnikiai

http://velovilnius.lt/wp-content/uploads/2016/06/dviraciu_turizmas_EN_Varnikiai.pdf

To Užutrakis manor house

VTIC_Uzutrakis

http://velovilnius.lt/wp-content/uploads/2016/06/dviraciu_turizmas_EN-uzutrakis.pdf


Route around Trakai 2 ‘red signs’ / Maršrutas „Aplink Akmeną“


Route 3 „Old Trakai“ / Senieji Trakai

less scenic route, and more car traffic on the road, this route is more of interest for Lithuanians due to history reasons. Old Trakai (Senieji Trakai) is the birth place of Grand duke Vytautas. If the former castle is only a pile of stones left…

VTIC_Sen_Trakai

http://velovilnius.lt/wp-content/uploads/2016/06/dviraciu_turizmas_EN_SeniejiTrakai.pdf


 

https://maps.google.com/maps/ms?msid=201766835865918693755.00046aade183e0200273b&msa=0&ll=54.663507,24.969864&spn=0.208102,0.676346.

 


Apie pirmą maršrutą gavome sekantį komentarą

Sun, 14 Apr 2019 14:23:38 +0300

„Sveiki,

Rašau norėdamas atliepti į jūsų tinklalapyje (https://velovilnius.lt) skelbiama maršrutą „Aplink Skaistį“ žym. mėlyna.
Gerai kad su drauge esam optimistai ir nuotykių ieškotojai tai ne taip siutas ėmė. Jūsų pažymėtas maršrutas egzistuoja tik nuo Rubežių k. (kur ir pradėjoe kelionę) iki Trakų  ir iki Užutrakio g. toliau kas darosi, tai baisu. Važiuoti reikia keliu, kur nėra net šalikelės normalios ir saugesnės,o toje vietoje kur eina atkarpa nuo nuo Užutrakio link Raudonės kaimo teko eiti laukais ir rasti ženklą su Europos fondų simboliais, kad čia dviračių kelias dar tik bus, o dabar teks važiuoti žvyrkeliu. Toliau judant link Žydiškių ir Padumblės vien žvyrkeliai, jokių ženklų, paklydome, prisirinkome ant rūbų daug erkių ir tik su Google Maps pagalba grįžome prie automobilio į Rubežių k. 22:00.
Panaikinkit tokį maršrutą nes jis neegzistuoja ir neklaidinkite žmonių.
Dominykas“
>>>
Laba diena!
Dekoju už pastabas ir jas pridesiu prie pulapio. Aš stengiuosi informuoti galimus naudotojus apie  galimą kelio buklę.
Pačius maršrutus prieš daugybė metų sukurė Paulius Albertavičius iš endurolithuania.com (tuo metu ir jis tam ir turėjo atskirą puslapį bicycle.lithuania) ir juos ir žymėjo su rodyklėmis /  kuolais.
Keletą metų pagal juos ir organizavo įvairius žygius.
Aš ir pripažįstu, kad sąlygas aplink Trakų yra atvirai sakant prastos, kas yra gaila, nes Trakai yra viena iš pagrindinių turistinių atrakcijų Lietuvoje. Deja, nei savivaldybė nei nacionalinis parkas čia iniciatyvių nerodo ir netgi initiatyvus stabdo.
l
Norėdamas asfaltu važiuoti dabar galima važiuoti nuo Lentvario per Kariotiškes iki Raudonės ir link Budos. Tik ten pavojus kad daugiau ir automoblių važiuos. Gal šitą ryškiau rodysiu ateityje, jei kaip jūs teigiate iš tų senų ženklų nieko nebeliko.
Pats esu važiavęs daug kartų šituo maršrutu. Man asmeniškai sunkiausia  atkarpa prie Raudonės kaimo. Šitą ko gero naudota tam kad vengtum pagrindinio (asfaltuoto) kelio kuris vasaros metu gan judrus.
Daugybė keliukų labai priklauso nuo oro sąlygų.
Velo-city Vilnius Book Now