Publikacijos dviračių važiavimui

 

Dviračiu po Pietryčių Lietuvą (knygos anotacija), GPS maršrutai

GPS maršrutai

Rytis Kubilius Dviračiu po Pietryčių Lietuvą Anotacija: Knygos autorius – chemikas, dviračių turizmo entuziastas Rytis Kubilius. Dažnai sakoma, kad ne taip sunku ką nors padaryti, kaip sunku prisiruošti. Rengiantis į kelionę, pirmiausiai tenka gerokai pasukti galvą dėl maršruto: pasirinkti mus dominantį kraštą, nusipirkti ir išsistudijuoti jo žemėlapius, susižinoti, ką įdomaus ten bus galima pamatyti, išsiaiškinti, kaip ten geriausia nuvykti ir t. t. Norintiems išvengti daugelio minėtų vargų ir skirta ši knygelė. Leidinį sudaro dešimt įvairaus sudėtingumo maršrutų, skirtų vienai arba dviem dienoms. Maršrutai pažymėti gana detaliuose (M 1:50000–1:80000 mastelio) žemėlapiuose. Kartu pateikiamas aprašymas, padedantis sekti maršrutą kelionės metu – jis ypač pravers neturintiems tokio pobūdžio kelionių patirties. Čia rasite žinių ir apie paveldo objektus bei kitas įdomybes, pro kurias driekiasi maršrutas. Leidinys gausiai iliustruotas lankomų vietų nuotraukomis. Norėtųsi dar kartą padrąsinti pradedančiuosius – ši knyga skirta visų pirma jiems. Iš čia galima atsisiųsti aprašomų maršrutų trasas (skirta GPS imtuvams):1. Palei Vilnios upę ir aplink Pūčkorius – Belmontas.gpx 2. Kalvotaisiais Pavilniais – Pavilniai.gpx 3. Vilniaus apylinkės: Verkiai – Žalieji ežerai – Žalieji ežerai.gpx 4. Visa diena miškuose prie Neries ir Bražuolės – Neries kilpa.gpx 5. Miškais aplink ilgiausią Lietuvos ežerą – Asveja.gpx 6. Trakų Vokės, Lentvario, Užutrakio parkai ir Trakų pilis per vieną dieną – Trakai.gpx 7. Dieveniškių krašto takais – Dieveniškės.gpx 8. Šventosios aukštupio miškais – Gražutė.gpx 9. Miškais pro 40 ežerų – Labanoras.gpx 10. Aukštomis Neries slėnio terasomis – Čiobiškis.gpx  

Žemėlapiai

Šiuos leidinius galite įsigyti ir velo-city.lt


Lietuvos dviračių maršrutų žemėlapis 15,00Lt
Lietuvos dviračių maršrutų žemėlapis Padidinti

Lietuvos dviračių maršrutų žemėlapio II leidimas (M1:650 000, ISBN 9955-9447-3-0)  Žemėlapio tekstų autoriai: Saulius Ružinskas, Frank Wurft. Čia rasite pažymėtus Lietuvos dviratininkų bendrijos ir Vš.Į. ,,Du ratai" komandos rekomenduojamus pačius gražiausius, įdomiausius ir saugiausius dviračių maršrutus pietūs -šiaurė ir vakarai – rytai kryptimis, bei jungiamuosius maršrutus. Labiausiai šis žemėlapis tinkamas kelionės dviračiais po Lietuvą planavimui, nes čia rasite vertingos informacijos apie: dviračio pervežimo visuomeniniu transportu galimybes; dviračiams tinkamų takų ir kelių kategorijas; pajūrio dviračių trasą, planuojamas tarptautines trasas "EuroVelo" ir "R-1" ir kt.; o taip pat dviračių parduotuvių, taisyklų ir nuomos punktų, turizmo informacijos centrų kontaktus. Žemėlapio tekstai pateikti lietuvių, anglų ir vokiečių kalbomis. Žemėlapis išleistas 2006 m. gruodžio mėn.


Turistiniai Žemėlapiai, Mastelis 1:50 000 (1cm – 500 m).

Itin detalus turistinis žemėlapis su reljefu. Daug unikalios informacijos. Sužymėti tradiciniai vietos gyventojų naudojami senųjų kelių, miškų, salų, įlankų ir kt. pavadinimai, parodyti krašto ir kiti keliai, pažymėtos poilsiavietės, įvairūs lankytini objektai bei dviračių, vandens ir pėsčiųjų maršrutai. Sulankstytas. Mastelis 1:50 000 (1 cm – 0,5 km). Viena Vilniaus apylinkių keturių žemėlapių serijos dalis. Žemėlapis pasižymi itin detalia ir nauja topografine bei turistine informacija. Jis ypač pritaikytas tiems, kurie savaitgaliais mėgsta pasižvalgyti po sostinės apylinkes automobiliu, dviračiu ar pėsčiomis. Juo naudotis yra patogu ir vandens turistams, kuriems nebereikės vykti į tolimesnes vandeningas Lietuvos vietas. Žemėlapyje nurodyti beveik visi gamtos ir kultūros paveldo paminklai, esantys Vilniaus pašonėje. Žymiausios ir gausiausiai lankomos vietos pažymėtos žvaigždutėmis. Sulankstytas. Mastelis 1:50 000. Vilniaus apylinkių keturių žemėlapių serijos ketvirtasis žemėlapis. Visi žemėlapiai pasižymi detalia topografine ir nauja turistine informacija. Jie pritaikyti tiems, kurie savaitgaliais mėgsta pasižvalgyti po sostinės apylinkes automobiliu, dviračiu ar pėsčiomis. Juo patogu naudotis vandens turistams. Žemėlapyje nurodyti beveik visi gamtos ir kultūros paveldo paminklai, esantys Vilniaus pašonėje. Žymiausios ir gausiausiai lankomos vietos yra pažymėtos žvaigždutėmis. Leidiniai iliustruoti nuotraukomis, schemomis, maketais ir piešiniais. 


Cycle Guides / Dviračių vadovai

VK BaltiCCycle 2005: Vilnius – Kaunas 10 Lt
Tai nedidelės apimties informacinė brošiūra, aprašanti patogiausius ir įdomiausius maršruto nuo Vilniaus iki Kauno variantus. Pateikiama informacija apie lankytinas vietas ir paslaugas. Formatas: A5, 36 psl., anglų/vokiečių kalbomis.

VK BaltiCCycle 2005: Vilnius-Kaunas Padidinti

 

Nemuno dviračių trasos maršruto vadovas (Kaunas – Klaipėda) 20 Lt
Nemuno dviračių trasos maršruto vadovas (Kaunas-Klaipėda) Padidinti

Tai Nemuno dviračių trasos vadovas dviratininkams su detaliais maršruto ir lankytinų vietų tarp Kauno ir Klaipėdos aprašymais, žemėlapiais ir informacija apie paslaugas (apgyvendinimo, maitinimo, muziejus ir kt.). 96 psl., ISBN 9955-575-62-X, išleisti 2 atskiri leidiniai lietuvių ir vokiečių kalbomis. Nemuno dviračių trasa (NDT)  apima Nemuno žemupį nuo Kauno iki Rusnės abiem Nemuno krantais (Lietuvos teritorijoje). Trasa eina Kauno, Šakių, Jurbarko, Pagėgių ir Šilutės rajonų savivaldybių teritorija per Kauno, Tauragės ir Klaipėdos apskritis. Kairiajame Nemuno krante trasa suka per Kačerginę, Zapyškį, Pavilkijį, Kriūkus, Ilguvą, Plokščius, Gelgaudiškį, Kidulius ir per tiltą ties Jurbarku persikelia į dešinįjį upės krantą. Ši trasos atkarpa eina vaizdinga Nemuno pakrante, jos dalimi (~30 km) nutiestas gruntinis dviračių takas. Bendras kairiojo kranto trasos ilgis ~105 km. Dešiniajame krante dviračių trasa suka per Raudondvarį, Kulautuvą, Paštuvą, Vilkiją, Seredžių, Veliuoną, Raudonę, Jurbarką, Smalininkus, Viešvilę, Vilkyškius, Pagėgius, Juknaičius, Šilutę iki Rusnės arba Klaipėdos. Didžioji trasos dalis sutampa su esamais automobilių keliais, bet pradėti dviračių takų statybos darbai atskiruose ruožuose. Bendras dešiniojo kranto trasos ilgis ~200 km (iki Rusnės) Nemuno dviračių trasa jungiasi su Pajūrio dviračių trasa, Suvalkijos dviračių žiedu, Keturių sostinių dviračių žiedu. Tai patogiausias būdas dviračiais keliauti iš Vilniaus į pajūrį ar Žemaitiją. Keliaudami Nemuno dviračių žiedu, aplankysite tris skirtingus etnografinius regionus: Panemunę (dešiniajame Nemuno krante nuo Kauno iki Šventosios upelio netoli Smalininkų), Užnemunę (dalis Suvalkijos kairiajame Nemuno krante) ir Mažąją Lietuvą (nuo Šventosios upelio iki Klaipėdos). Visi jie skirtingi savo istorija, kultūra, etnografija.

Suvalkijos dviračių žiedo maršruto vadovas dviratininkams (lt.) 15 Lt
Suvalkijos dviračių žiedo maršruto vadovas dviratininkams (lt.) Padidinti

Tai Suvalkijos dviračių žiedo maršruto specializuotas vadovas dviratininkams (64 psl., ISBN 9955-684-03-8, leidėjas – bendrija "Atgaja", kalbos: lietuvių, anglų, vokiečių), kuriame detaliai aprašytas Suvalkijos dviračių žiedo maršrutas ir lankytinos vietos, pateikiami patarimai apie paslaugų tiekėjus su jų kontaktais (apgyvendinimo, maitinimo, muziejai), o taip pat detalūs žemėlapiai masteliu M1:75000. Suvalkijos dviračių žiedas (SDŽ) eina per Marijampolės apskrities Marijampolės, Kalvarijos, Vilkaviškio, Šakių ir Kazlų Rūdos savivaldybių teritorijas. Bendras maršruto ilgis apie 350 km. Tai vientisas maršrutas, supažindinantis su Sūduvos krašto gamta, istorija ir kultūra. SDŽ jungiasi su Nemuno dviračių žiedu, Dzūkijos ir keturių sostinių maršrutais. Šį maršrutą galima pratęsti Suvalkų krašte Lenkijoje. Ten jis taip pat vadinamas „Suvalkijos dviračių žiedu“, yra paženklintas bei išleistas žemėlapis. Rekomenduojame važiuoti kertant valstybės sieną Kalvarijos pasienio poste. SDŽ parinktas mažo ir vidutinio eismo intensyvumo keliais, asfaltu ir žvyrkeliais. Šiaurinėje Suvalkijos dalyje reljefas lygus. Nuo Vilkaviškio, Marijampolės važiuojant į pietus, prasideda kalvos.

   


Sekančius leidinius, kurie padeda savarankiškam važiavimui dviračiais iš Vilnius, galite rasti velo-city.lt punktuose.

 

 

 

Sulankstytas.

Mastelis 1:50 000 (1 cm – 500 m).

Detalus turistinis žemėlapis su reljefu.

Daug unikalios informacijos.

Sužymėti tradiciniai vietos gyventojų vartojami senųjų kelių, miškų, salų, įlankų ir kt. pavadinimai.

 

 

 

 

VK BaltiCCycle 2005: Vilnius-Kaunas 8,00Lt

VK BaltiCCycle 2005: Vilnius-Kaunas

Padidinti

 

 

 

 

Tai nedidelės apimties informacinė brošiūra, aprašanti patogiausius ir įdomiausius maršruto nuo Vilniaus iki Kauno variantus. Pateikiama informacija apie lankytinas vietas ir paslaugas. 

Formatas: A5, 36 psl., anglų/vokiečių kalbomis.

 

 

 

Sulankstytas.

Mastelis 1:50 000 (1cm – 500 m).

Itin detalus turistinis žemėlapis su reljefu.

Daug unikalios informacijos.

Sužymėti tradiciniai vietos gyventojų naudojami senųjų kelių, miškų, salų, įlankų ir kt. pavadinimai, parodyti krašto ir kiti keliai, pažymėtos poilsiavietės, įvairūs lankytini objektai bei dviračių, vandens ir pėsčiųjų maršrutai.

 

 

Sulankstytas.

Mastelis 1:50 000 (1 cm – 0,5 km).

Viena Vilniaus apylinkių keturių žemėlapių serijos dalis.

Žemėlapis pasižymi itin detalia ir nauja topografine bei turistine informacija.

Jis ypač pritaikytas tiems, kurie savaitgaliais mėgsta pasižvalgyti po sostinės apylinkes automobiliu, dviračiu ar pėsčiomis.

Juo naudotis yra patogu ir vandens turistams, kuriems nebereikės vykti į tolimesnes vandeningas Lietuvos vietas.

Žemėlapyje nurodyti beveik visi gamtos ir kultūros paveldo paminklai, esantys Vilniaus pašonėje.

Žymiausios ir gausiausiai lankomos vietos pažymėtos žvaigždutėmis.


 

 

Sulankstytas.

Mastelis 1:50 000.

Vilniaus apylinkių keturių žemėlapių serijos ketvirtasis žemėlapis.

Visi žemėlapiai pasižymi detalia topografine ir nauja turistine informacija.

Jie pritaikyti tiems, kurie savaitgaliais mėgsta pasižvalgyti po sostinės apylinkes automobiliu, dviračiu ar pėsčiomis.

Juo patogu naudotis vandens turistams.

Žemėlapyje nurodyti beveik visi gamtos ir kultūros paveldo paminklai, esantys Vilniaus pašonėje.

Žymiausios ir gausiausiai lankomos vietos yra pažymėtos žvaigždutėmis. Leidiniai iliustruoti nuotraukomis, schemomis, maketais ir piešiniais.


Nemuno dviračių trasos maršruto vadovas (Kaunas-Klaipėda) 12,00Lt
Nemuno dviračių trasos maršruto vadovas (Kaunas-Klaipėda)
Padidinti

 

Tai Nemuno dviračių trasos vadovas dviratininkams su detaliais maršruto ir lankytinų vietų tarp Kauno ir Klaipėdos aprašymais, žemėlapiais ir informacija apie paslaugas (apgyvendinimo, maitinimo, muziejus ir kt.). 96 psl., ISBN 9955-575-62-X, išlaisti 2 atskiri leidiniai lietuvių ir vokiečių kalbomis. 

Nemuno dviračių trasa (NDT)  apima Nemuno žemupį nuo Kauno iki Rusnės abiem Nemuno krantais (Lietuvos teritorijoje). Trasa eina Kauno, Šakių, Jurbarko, Pagėgių ir Šilutės rajonų savivaldybių teritorija per Kauno, Tauragės ir Klaipėdos apskritis. 
Kairiajame Nemuno krante trasa suka per Kačerginę, Zapyškį, Pavilkijį, Kriūkus, Ilguvą, Plokščius, Gelgaudiškį, Kidulius ir per tiltą ties Jurbarku persikelia į dešinįjį upės krantą. Ši trasos atkarpa eina vaizdinga Nemuno pakrante, jos dalimi (~30 km) nutiestas gruntinis dviračių takas. Bendras kairiojo kranto trasos ilgis ~105 km. 
Dešiniajame krante dviračių trasa suka per Raudondvarį, Kulautuvą, Paštuvą, Vilkiją, Seredžių, Veliuoną, Raudonę, Jurbarką, Smalininkus, Viešvilę, Vilkyškius, Pagėgius, Juknaičius, Šilutę iki Rusnės arba Klaipėdos. Didžioji trasos dalis sutampa su esamais automobilių keliais, bet pradėti dviračių takų statybos darbai atskiruose ruožuose. Bendras dešiniojo kranto trasos ilgis ~200 km (iki Rusnės) 

Nemuno dviračių trasa jungiasi su Pajūrio dviračių trasa, Suvalkijos dviračių žiedu, Keturių sostinių dviračių žiedu. Tai patogiausias būdas dviračiais keliauti iš Vilniaus į pajūrį ar Žemaitiją. Keliaudami Nemuno dviračių žiedu, aplankysite tris skirtingus etnografinius regionus: Panemunę (dešiniajame Nemuno krante nuo Kauno iki Šventosios upelio netoli Smalininkų), Užnemunę (dalis Suvalkijos kairiajame Nemuno krante) ir Mažąją Lietuvą (nuo Šventosios upelio iki Klaipėdos). Visi jie skirtingi savo istorija, kultūra, etnografija.

 


Suvalkijos dviračių žiedo maršruto vadovas dviratininkams (lt.) 13,00Lt
Suvalkijos dviračių žiedo maršruto vadovas dviratininkams (lt.)

Padidinti

 

Tai Suvalkijos dviračių žiedo maršruto specializuotas vadovas dviratininkams (64 psl., ISBN 9955-684-03-8, leidėjas – bendrija "Atgaja", kalbos: lietuvių, anglų, vokiečių), kuriame detaliai aprašytas Suvalkijos dviračių žiedo maršrutas ir lankytinos vietos, pateikiami patarimai apie paslaugų tiekejus su jų kontaktais (apgyvendinimo, maitinimo, muziejai), o taip pat detalūs žemėlapiai masteliu M1:75000.

Suvalkijos dviračių žiedas (SDŽ) eina per Marijampolės apskrities Marijampolės, Kalvarijos, Vilkaviškio, Šakių ir Kazlų Rūdos savivaldybių teritorijas. Bendras maršruto ilgis apie 350 km. Tai vientisas maršrutas, supažindinantis su Sūduvos krašto gamta, istorija ir kultūra. 

SDŽ jungiasi su Nemuno dviračių žiedu, Dzūkijos ir Keturių sostinių maršrutais. 

Šį maršrutą galima pratęsti Suvalkų krašte Lenkijoje. Ten jis taip pat vadinamas „Suvalkijos dviračių žiedu“, yra paženklintas bei išleistas žemėlapis. Rekomenduojame važiuoti kertant valstybės sieną Kalvarijos pasienio poste. SDŽ parinktas mažo ir vidutinio eismo intensyvumo keliais, asfaltu ir žvyrkeliais. Šiaurinėje Suvalkijos dalyje reljefas lygus. Nuo Vilkaviškio, Marijampolės važiuojant į pietus, prasideda kalvos.

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Velo-city Vilnius Book Now