How to follow your GPS-Navigation on your mobile phone?

Sorry, this entry is only available in Lithuanian.

Radote įdomų maršrutą ir norėtumėte jį išbandyti, tačiau bijote pasiklysti. Lengvai sekti maršrutą galima išmaniuoju telefonu, pasitelkiant tokias programėles kaip:

Paprasčiausias būdas matyti maršrutą Google maps žemėlapiuose telefone:

Šis būdas veikia, kai maršrutas yra pateiktas Google maps formate. Taip pat norint, kad šis būdas veiktų reikia būti prisijungus su Google paskyra prie Google žemėlapių telefone.

  1. Visų pirma reikia surasti norimą maršrutą Google maps formatu ir paspausti žvaigždutę. Jeigu nesate prisijungęs su Google paskyra prie Google maps, jūsų paprašys prisijungti.
  1. Paspaudus žvaigždutę pasirinktame maršruto žemėlapyje, šis išsisaugojo ir Google maps programėlėje jūsų telefone, kategorijoje „Jūsų vietos“ > Žemėlapiai.
  2. Atidarę pasirinktą žemėlapį matysite maršrutą ir savo buvimo vietą, todėl pasiklysti bus nelengva 🙂

Jeigu maršrutas pateiktas ne Google maps formate, norint jį matyti reikia kompiuteriu įsikelti maršrutą .gpx ar .kml formatu į Mano žemėlapiai, kuriuos rasite: .google.com/maps/ > Jūsų vietos > Žemėlapiai. Kaip atsisiųsti maršrutą .gpx formate skaitykite toliau.

  1. Atsisiųsti maršrutą .gpx formatu galima iš velovilnius.lt puslapio, žemėlapio viršuje pasirenkant maršruto formatą ir spaudžiant ok. Žiūrėti paveikslėlius žemiau:

Screenshot_2016-08-10-15-26-23  Screenshot_2016-07-06-17-34-35

Maršruto sekimas su tam pritaikytomis programėlėmis:

Šių programėlių privalumas yra detalūs žemėlapiai bei galimybė sekti maršrutą. Taip pat jos turi daug kitų naudingų funkcijų. Mūsų siūlomos programėlės:

Oruxmaps (Android) – Visiškai nemokama, nėra reklamų. Galima naudoti neprisijungus prie interneto. Turi daug funkcijų, tokių kaip: maršruto sekimas, įvairių žemėlapių parsisiuntimas, maršruto kūrimas… Tačiau ja naudotis gana sudėtinga. Oruxmaps naudojimosi gidus įvairiomis kalbomis rasite čia.

Screenshot_2016-08-11-14-45-02

Screenshot_2016-08-11-14-45-31 Locus Map Pro (Android) – Nemokama ir mokama versijos. Nemokama versija turi gana daug funkcijų, kokias turi ir „oruxmaps“. Viena iš naudingų funkcijų yra automatinis maršruto sukūrimas pasirenkant prioritetus: greitis ar atstumas (tinka ieškant maršruto dviračiu ar pėsčiomis). Šia programėle naudotis yra patogiau negu „oruxmaps. Screenshot_2016-08-11-14-43-58Screenshot_2016-08-11-14-42-34

Naudojant šias programėles visų pirma reikia atsisiųsti žemėlapį, o tada atidaryti maršruto .gpx failą.

 

Velo-city Vilnius Book Now