velo-city.lt ir „McDonald‘s“ kviečia bent dienai automobilį pakeisti dviračiu

Sorry, this entry is only available in Lithuanian.

Informacija spaudai

2010 m. rugsėjo 16 d.

McDonald‘s“ ir velo-city.lt kviečia bent dienai automobilį pakeisti dviračiu

Šį savaitgalį Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje restoranų tinklas „McDonald‘s“ miestiečius ragina automobilį palikti prie namų, o laisvalaikį leisti, į darbą, studijas ar pamokas riedėti su dviračiais. Visi į restoranus savaitgalį užsukę dviratininkai bus vaišinami gaiviaisiais gėrimais. Ši iniciatyva skelbiama tarptautinei Europos dienai „Mieste be savo automobilio!“ paminėti ir paskatinti.

„Nesame abejingi mus supančiai aplinkai ir stengiamės prisidėti prie ją tausoti skatinančių iniciatyvų. Visus didžiųjų miestų gyventojus, kur užterštumas didžiausias, savaitgalį kviečiame minti pedalus, o į mūsų restoranų McDriveTM liniją ar McExpressTM langelį užsukti nemokamai atsigaivinti gėrimais. Kiekvieną savo darbuotoją taip pat raginame visą šią savaitę į darbą keliauti be automobilio – pėsčiomis, dviračiu, riedučiais ar tiesiog visuomeniniu transportu. Mums“, – sakė „McDonald‘s“ rinkos vadovė Lietuvai Virginija Girulska.

Vilniuje dviratininkai nemokamais gaiviaisiais gėrimais „McDonald‘s“ restoranuose bus vaišinami rugsėjo 18 d., Kaune ir Klaipėdoje – rugsėjo 19 d.

Šiomis dienomis šiuose miestuose vyks su „judriąja savaite“ susiję dviratininkų renginiai. Vilniuje šį šeštadienį 12 val. dviratininkai kviečiami žygį pradėti nuo televizijos bokšto. Šventė baigsis Rotušės aikštėje 15 val. Kaune Kauno miesto savivaldybe ir bendrija „Atgaja“ Rotušės aikštėje organizuoja dviratininkų paradą. Jis vyks 2010 m. rugsėjo 19 d. nuo 11 iki 14 val. Tą pačią dieną organizuojamas Klaipėdos dviratininkų žygis, kuris prasidės Atgimimo aikštėje 10 val.

„Man labai džiugu, kad tokia pasaulinės reikšmės įmonė kaip „McDonald’s“ rodo pavyzdį, skatina judrumo madą ir suteikia galimybę į „McDrive’ą“ atvažiuoti dviračiu“, – sakė velo-city.lt direktorius Frankas Wurft. „Mes taip pat kviečiame prisijungti prie šios akcijos šį savaitgalį suteikdami dideles nuolaidas dviračių nuomai.“

Renginiuose gali dalyvauti visi dviračių entuziastai ir akciją bei jos idėjas palaikantys šalies gyventojai. Daugiau informacijos apie dviratininkų žygius galite rasti: www.dviratis.lt.

Apie McDonald‘s:

Didžiausiam pasaulyje greito aptarnavimo restoranų tinklui „McDonald’s“ priklauso daugiau nei 32 tūkst. restoranų 100 pasaulio šalių. Kiekvieną dieną šiuose restoranuose apsilanko per 60 mln. žmonių. Šiuo metu Baltijos šalyse yra 24 „McDonald’s“ restoranai – kiekvienoje šalyje po aštuonis. 2009 metais „McDonald‘s“ restoranuose Lietuvoje apsilankė beveik 4 milijonai lankytojų.

Apie velo-city.lt

Savo darbu ir iniciatyvomis siekiame pateisinti mūsų vardą Velo-City, kuris išvertus iš anglų kalbos reiškia dviračių miestas arba greitis. Pritariame nuomonei, kad Vilniui iki europietiško miesto trūksta tik vieno – dviračių. Todėl Lietuvos sostinę, mūsų mylimą Vilnių, norime matyti ir kuriame kaip dviračių miestą. Laimeję Vilniaus m. savivaldybės „Verslauk!“ konkursą mes nuo 2008 m. sostinėje užsiimame dviračių nuoma, miesto turo ir renginių organizavimą bei dviračių remontą, vystome įvairius ekologinius projektus, pvz. „Velokinas“.

Daugiau informacijos:

Virginija Girulska

„McDonald‘s“ rinkos vadovė Lietuvai

tel.: +370 5 262 37 20

el. p: virginija.girulska@lt.mcd.com

Elzė Pociūtė,

VRP | Hill & Knowlton projektų vadovė

mob.: +370 652 676 16;

el. p.: elze@vrp.lt

Frankas Wurft

www.velo-city.lt

UAB „Baltic cycle“

Tel. +370 674 12124

el.p.: frankas@balticcycle.eu

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velo-city Vilnius Book Now